/Technische informatie
Technische informatie 2017-04-05T08:58:56+00:00

Android versies

Minix kent de Android versies 4.2 Jelly Bean, 4.4 KitKat en 5.1 Lollipop. Het grootste verschil tussen deze Android versies is dat Android efficiënter om kan gaan met haar CPU, werkgeheugen en stroomverbruik. Nieuwe Android versies updaten normaal ook het design van de software. Aangezien Minix haar eigen design levert op al de apparaten veranderd er hier niks in.

Naast de Android versies zijn er ook boxen te verkrijgen met Windows 10.1.

4K ULTA HD

Veel nieuwe TV’s vervangen het oude 1080P met een 4K resolutie ook wel ULTRA HD genoemd. Wat dit betekend is dat er in 4K beeld 4 pixels te zien zijn waar er bij Full HD maar 1 pixel te zien is. Let op u heeft hier natuurlijk wel een Ultra HD televisie voor nodig. Op streamingsdiensten als Netflix en Youtube kunt u 4k materiaal bekijken.

WIFI protocol

Minix maakt onderscheid tussen 802.11n en 802.11ac. Het verschil tussen N en AC is het aantal Mb’s die de Minix box per seconden binnen kan halen. N haalt een snelheid van 300 Mbit/s. AC een snelheid van 1300 Mbit/s.

Wireless N en wireless AC wordt uitgezonden over bepaalde radiofrequenties in de 2.4 GHz- en/of 5 GHz-band. Protocol AC kan allebei de frequenties gebruiken voor een stabiele verbinding terwijl N alleen over de 2.4 GHz kan uitzenden.

Chipset

Een chipset bevat de CPU en GPU van een Minix Android box. De CPU verwerkt alle berekeningen. De GPU zorgt ervoor dat alle beelden opgebouwd worden en te zien zijn op je TV. Binnen de producten van Minix zijn chipsets te vinden van: Amlogic, Intel en Rockchip.

H.265 HEVC

Met High Efficiency Video Codec kun je filmbestanden afspelen die tot 50% meer compressie hebben dan voorheen. Dit zorgt ervoor dat er flink bespaart wordt op bandbreedte terwijl de kwaliteit gelijk blijft.

RAM / Werkgeheugen

Alle Minix Android boxen maken gebruik van DDR3L werkgeheugen. Dit is standaard werkgeheugen die in de meeste desktops en laptops zit. Je kunt kiezen tussen 1GB, 2GB of 4GB. Waarbij 2GB goed is voor regelmatig gebruik en 4GB goed is voor zwaardere spellen en programma’s.